Bejegyzés

Barta Aszúválogatás 2013: arany a Mundus Vini-n!

Az ezévi Mundus Vini-n a Barta Öreg Király-dűlő Aszúválogatás egyike volt a kilenc tokaji díjnyertes tételnek: egy aranyérmet hoztunk haza a borvidéknek ezzel, a  2013-as fantasztikus évjáratban külön kezelt, mintegy két hordónyi, egyedi karakterű tétellel.

Az először 2001-ben megrendezett Mundus Vini mára az egyik legjelentősebb németországi borversennyé nőtte ki magát, mely 2014 óta két fordulóból, a ProWein-hoz időzített tavasziból és karácsonyi beszerzéseket támogatni hivatott nyáriból áll. Az ezévi tavaszi forduló során az 54 országból érkező 268 borbíra 7500 tételt kóstolt végig.

Ez a világszínvonalú tétel hazánkban itt vásárolható meg webáruházunkból!

Érdekességként alább közöljük az aranyérmesünk karakterét ábrázoló radardiagramot a Mundus Vini honlapjáról – a potenciált mi azért jóval kijjebb húztuk volna!:)

 

 

Eszenciánk a svéd piacon!

6766 svéd koronás (217.000,- Ft) árával a 2008-as évjáratú Barta Öreg Király Dűlő Eszencia március 30. óta a legmagasabb szinten képviseli a magyar presztízsborokat a svéd piacon.

Az aszúsodás során félt tonna egészséges szőlő töpped mindössze 100 kg aszúszemmé, amelyből saját tömegénél fogva mintegy 3 liter eszencia csepeg ki: így minden egyes palack (0,375 liter) nektárhoz közel 63 kg egészséges szőlő szükségeltetik! Nem is olyan magas az az ár…

https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/barta-7211402

Bejelentkezés borkóstolóra