Bejegyzés

A Wine Explorers lett a Barta borok francia importőre!

A borfelfedezők eltökélt célja, hogy mindig feszegessék a borvilág köré húzott határokat. Jean-Baptiste Ancelot megszállott borrajongó, amit mi sem bizonyít jobban, mint az elmúlt években közel 100 bortermelő országba látogatott el személyesen. 

Jean 2011-ben elvégezte a bordeaux-i Inseec Akadémiát, majd zsebében a bor kereskedelmének mesterképzésével, valamint az MBA diplomával, először borászati tanácsadóként dolgozott Hongkongban, New Yorkban, Zürichben, majd a Rhône-völgyi Ferraton Père & Fils birtok exportigazgatója lett.

A borok iránti szeretete és a szüntelen tanulási vágya vezetett oda, hogy belevágjon a Wine Explorers néven híressé vált világkörüli borfelfedző kalandba, és aprólékos kutatási folyamat részeként olyan szőlőültetvényekre bukkanjon, melyek eredetiségében és filozófiájában őshonos szőlőfajták felvirágoztatásán fáradozik. 2014 és 2018 között összesen 88 bortermelő országot fedezett fel, 530 birtok borászával találkozott, és több mint 5400 bort kóstolt, mielőtt megírta a Wine Explorers: A világ első borkörútja című könyvét.

A könyv berobbant a szakmai köztudatba és nemzetközi elismerést hozott a borvilágban Jean-Baptiste-nek, melynek köszönhetően azóta is rendszeresen együttműködik több, borral foglalkozó francia és külföldi folyóirattal, így a Le Figaro Vin, a Bettane Desseauve és a a La Revue Viticole Internationale-al is.

A világ borvidékeinek felfedezése kapcsán elsőízben 6 éve érkezett először borvidékünkre, hogy tanúja legyen ennek a nem mindennapi adottsággal rendelkező régiónak. 2017-ben a Barta pince birtokát Ujvári Viviennel együtt térképezték fel, és az elsőosztályú dűlők, valamint azok történelmi hátterei azonnal rabul ejtették.  Jean éleslátása, tudatos gondolkodása, mindig a tökéletességre és a fejlődésre fókuszál, amellyel állandó inspirációként szolgál a Barta pince életében.

Az idei évben a Barta pince és a Wine Explorer a közös munkának és a töretlen fejlesztéseknek köszönhetően már a franciaországi export elindítását készítették elő.  Mindenki nagy örömére 2020 nyarán elindult az első szállítmány Franciaországba. Izgatott, várakozásokkal teli pillanatok voltak ezek a Barta Pincészet életében, amely végül rendkívüli megtiszteltetésnek örvendhetett, ugyanis a kezdeti fogadtatások a francia piacon a vártnál is kedvezőbben voltak.

Barta Aszúválogatás 2013: arany a Mundus Vini-n!

Az ezévi Mundus Vini-n a Barta Öreg Király-dűlő Aszúválogatás egyike volt a kilenc tokaji díjnyertes tételnek: egy aranyérmet hoztunk haza a borvidéknek ezzel, a  2013-as fantasztikus évjáratban külön kezelt, mintegy két hordónyi, egyedi karakterű tétellel.

Az először 2001-ben megrendezett Mundus Vini mára az egyik legjelentősebb németországi borversennyé nőtte ki magát, mely 2014 óta két fordulóból, a ProWein-hoz időzített tavasziból és karácsonyi beszerzéseket támogatni hivatott nyáriból áll. Az ezévi tavaszi forduló során az 54 országból érkező 268 borbíra 7500 tételt kóstolt végig.

Ez a világszínvonalú tétel hazánkban itt vásárolható meg webáruházunkból!

Érdekességként alább közöljük az aranyérmesünk karakterét ábrázoló radardiagramot a Mundus Vini honlapjáról – a potenciált mi azért jóval kijjebb húztuk volna!:)

 

 

Eszenciánk a svéd piacon!

6766 svéd koronás (217.000,- Ft) árával a 2008-as évjáratú Barta Öreg Király Dűlő Eszencia március 30. óta a legmagasabb szinten képviseli a magyar presztízsborokat a svéd piacon.

Az aszúsodás során félt tonna egészséges szőlő töpped mindössze 100 kg aszúszemmé, amelyből saját tömegénél fogva mintegy 3 liter eszencia csepeg ki: így minden egyes palack (0,375 liter) nektárhoz közel 63 kg egészséges szőlő szükségeltetik! Nem is olyan magas az az ár…

https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/barta-7211402

Call Now ButtonBejelentkezés borkóstolóra