Filozófia

„Ha a szőlőt természetbarát módon műveljük, akkor a bort is készítsük a lehető legtermészetközelibb, leghagyományosabb módon.”

Filozófia

Célunk, hogy ezt a különleges területet a lehető legeredetibb formájában megóvjuk a következő nemzedékek számára. Mivel a birtok „átaludta” a kemikáliákat korlátozás nélkül használó évtizedeket, így a talaja ma is érintetlen. A szőlőművelés során törekszünk az organikus módszerek használatára, borainkat pedig a lehető legkisebb technológiai beavatkozással és maximális tisztasággal készítjük. E szemléletmódnak megfelelően boraink szinte kizárólag spontán erjednek, ily módon a szőlőben és a pincében található, természetes élesztők munkájára bízzuk magunkat.

Fontosnak tartjuk, hogy boraink tükrözzék különleges termőhelyük egyedi adottságait, és a talaj, a dűlőnk fekvése, az adott évjáratra jellemző időjárási viszonyok, valamint munkatársaink egyénisége mind egy-egy egyedi és megismételhetetlen tételben öltsenek testet.

Emberek

Ujvári Vivien
borász

Ujvári Vivien a Corvinus-on végzett szőlész-borász szakmérnökként. Az utolsó szemeszterét már Napa-völgyben töltötte. Megfordult Új-Zélandon a Saint Clair Family Estate-nél, valamint Ausztráliában is szakmai kitekintést nyert. 2013 évtől  a Tokaji borvidéken tevékenykedik, a Barta Pince borásza 2016 júliusától.

Barta Károly
birtokigazgató

Hajdú János
szőlész

Konkoly Mihály
kereskedelmi vezető

Borkóstolás

Borkóstolás. Fotó: Bakos Zoltán

Kúriánk boltíves, történelmi hangulatú helyiségében kóstolhatja most piacon lévő borainkat, megtekintheti történelmi pincénket, és a jó hangulatú kóstolók alatt néha előkerülnek a pincéből régebbi tételeink is.

Barta Logo gold

Tokaji borok a Barta pincétől

Egyedi és megismételhetetlen

Call Now ButtonBejelentkezés borkóstolóra