Filozófia

„Ha a szőlőt természetbarát módon műveljük, akkor a bort is készítsük a lehető legtermészetközelibb, leghagyományosabb módon.”

Filozófia

Célunk, hogy ezt a különleges területet a lehető legeredetibb formájában megóvjuk a következő nemzedékek számára. Mivel a birtok „átaludta” a kemikáliákat korlátozás nélkül használó évtizedeket, így a talaja ma is érintetlen. A szőlőművelés során törekszünk az organikus módszerek használatára, borainkat pedig a lehető legkisebb technológiai beavatkozással és maximális tisztasággal készítjük. E szemléletmódnak megfelelően boraink szinte kizárólag spontán erjednek, ily módon a szőlőben és a pincében található, természetes élesztők munkájára bízzuk magunkat.

Fontosnak tartjuk, hogy boraink tükrözzék különleges termőhelyük egyedi adottságait, és a talaj, a dűlőnk fekvése, az adott évjáratra jellemző időjárási viszonyok, valamint munkatársaink egyénisége mind egy-egy egyedi és megismételhetetlen tételben öltsenek testet.

Emberek

Homonna Attila
borász

Homonna Attila a Károly Róbert Főiskolán végzett szőlész-borász szakmérnökként. A diploma megszerzése után külföldön bővítette szakmai tapasztalatait, több évig dolgozott a portugál Douro és a franciaországi Languedoc borvidékek borászatainál. Volt borkereskedő is, de igazán a borkészítés érdekelte. 1999-ben létrehozta a saját birtokát Erdőbényén, pincészetünknél 2008 óta dolgozik.

Barta Károly
birtokigazgató

Hajdú János
szőlész

Takács Alexandrosz
kereskedelmi vezető

Borkóstolás

Borkóstolás. Fotó: Bakos Zoltán

Kúriánk boltíves, történelmi hangulatú helyiségében kóstolhatja most piacon lévő borainkat, megtekintheti történelmi pincénket, és a jó hangulatú kóstolók alatt néha előkerülnek a pincéből régebbi tételeink is.